Blog

A gasztronómia nyomában: Hová érdemes betérni az ízek szerelmeseinek a Káli-medencében?

A gasztronómia nyomában: Hová érdemes betérni az ízek szerelmeseinek a Káli-medencében?

(0 votes)

Fedezze fel a Káli-medence méltán híres éttermeit!  


Forrás: https://www.haristravel.hu/

A Káli-medence Magyarország egyik legimpozánsabb gasztronómiai kínálatát felvonultató térségévé emelkedett az elmúlt évek során. Nem ritka, hogy az ide látogató vendégek a rendelkezésre álló férőhelyeket teljesen megtöltik, így főként a nyári időszakban ajánlatos előzetesen asztalt foglalni. Az ételkészítés művészetét a vendéglátóhelyek kiváló szakemberein kívül a környező kistermelők által biztosított, helyi összetevőkből, szívvel-lélekkel megtermelt és készített alapanyagok szolgáltatják.
A helyi termékek minősége elsőrangú, felsorolni is nehéz volna, hogy mi mindent érdemes megkóstolni! Példának kedvéért: a térség széles körű sajtkínálattal és a végtelenségig sorolható borválasztékkal dicsekedhet.

De ne rohanjunk előre a borok világába – egy másik bejegyzés csak a borokról szól! -, először is együnk egy jót!

A továbbiakban az általunk javasolt éttermek, bisztrók listája olvasható, a link az egyes helyek weboldalára kalauzolja Önöket:

Káli Art Inn

Kővirág

Mi a Kő

Káli Gourmet

Neked Főztem

Zsóka Fogadója

Mákvirág Borház-vendéglő

Szőlőhegy Bisztró

 

Ha netán volt olyan szerencsés, hogy a felsorolt éttermek mindegyikét kipróbálta és többre vágyik, vagy egy hosszabb biciklitúra alkalmával a Káli-medencét elhagyva megéhezett, akkor ajánlom figyelmébe a Balaton körüli gasztrotérképet!